• Search

Like a divining stick locating water, this house directs itself to the view.

An existing house on the property has been completely reimagined as part of a larger schema for the site. A new timber screen acts like a hedge to define a protected courtyard space - a cultivated garden within the broader rolling hills of the Mornington Peninsula landscape. The new house branches from the old across the slope, unfolding to engage with expansive views stretching over Bass Strait and Port Phillip Bay. A skin of copper on the sides of the house is taut and crisply defining. It is sliced open to frame the views that have been divined from the site.

Entry is through a glass link between old and new where a glimpse of the view is afforded before venturing inside. Timber of local species is used to line the interior, with varying textures across floor, walls and joinery. The interior is like a cabinet itself, a place to wander through, a place for refuge and prospect.

  • Location Boneo, Victoria
  • Distance from JWA 66km
  • Project Duration 2013 – 2017
  • Site Area 65 acres
  • Floor Area 380 sqm New Build 300 sqm Renovation
  • Sustainability 6 Star (Residential)
  • Selected Awards
  • Award for Interior Architecture, RAIA Victoria 2018
  • Award for Residential Architecture (Alterations & Additions), RAIA Victoria 2018

 

Thank you for registering

Subscribe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

By choosing 'submit' you accept the terms of our privacy policy

Thank You

Your subscription has been successful