• Search

This collective centre demonstrates the value of design within a community.

The timber form frames a gathering place for the small local community and embraces an idyllic view of the water beyond. Construction has been undertaken by people living on the island, many of whom freely gave their time and effort.

There is a profoundly personal connection between our studio and the community. One of our key contributions in the project is affirming the materiality and architectural character of the region. Lengthy workshops ensure community involvement and commitment. Design documentation came as a series of targeted, discrete packages.

This allows our architectural services to be offered for the most crucial issues whilst maintaining the advantages and efficiencies of local knowledge in the procurement of the building.

  • Client North Bruny Island Community
  • Location Bruny Island, Tasmania
  • Procurement Invitation for Pro-bono
  • Project Duration 2005 – 2010
  • Floor Area 250 sqm

Location

Thank you for registering

Subscribe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

By choosing 'submit' you accept the terms of our privacy policy

Thank You

Your subscription has been successful