• Search

This singular building houses very complex technology.

It extends our relationship with the University of Queensland for whom we also designed the Queensland Brain Institute in collaboration with Wilson Architects.

Skirting a remnant eucalypt forest and overlooking a sports oval, this building defines an edge condition, a wall to the university campus that aligns research, industry and education.

Whilst this building makes formal connection to the Queensland Brain Institute, our idea concerns the poetics of placing a highly technical, internalised building with specialised and world class experimental molecular imaging technology onto a campus parkland edge.

A series of vertical concrete fins patterned with abstracted magnetic resonance imaging defines the front elevation, whilst recalling elements of the Queensland Brain Institute building and resonating with the rim of tall eucalypts. The rear then aligns and knits back into a series of adjoining scientific buildings. Atop this building, a communal terrace for staff affords views across the landscape and sporting oval beyond.

  • Project Team JWA in association with Wilson Architects
  • Client The University of Queensland
  • Location St Lucia, Queensland
  • Project Duration 2008 – 2013
  • Floor Levels 5
  • Floor Area 4,800 sqm
  • Selected Awards
  • Brisbane Regional Commendation for Public Architecture, AIA 2014

 

Location

Thank you for registering

Subscribe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

By choosing 'submit' you accept the terms of our privacy policy

Thank You

Your subscription has been successful