• Search

A provision of a whole university campus experience within a single building.

The complex needs of the University’s distinctive education initiative designed for the community, industry and local businesses requires a building of many functions.

The courtyard building model provides a scaled down sequence of intimate and domestic spaces that are both distinct yet connected. The many functions within the building are organised around the courtyard.

The building is porous, with multiple entry points. The eastern entrance allows access from the boardwalk and coastline, while the northern entrance provides direct access to landscaped spaces and an indigenous garden with a fire pit for ‘welcome to country’ and other community activities.

The profiled nature of the building envelope breaks down the building scale from what could be dominating as a single form, into smaller modules, alluding to many buildings within a campus rather than a campus within a single building.

  • Project Team In collaboration with Philp Lighton Architects, ASPECT Studios & Room 11
  • Client The University of Tasmania
  • Location Burnie, Tasmania
  • Project Duration 2018 - 2020
  • Floor Levels 2
  • Floor Area 5135 sqm

Location

Thank you for registering

Subscribe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

By choosing 'submit' you accept the terms of our privacy policy

Thank You

Your subscription has been successful