• Search

This nimble beach house enjoys panoramic views over the southern ocean and surf beach.

Located on top of the ridgeline above the Great Ocean Road on the Victorian coastline, the proportions, orientation and dimensions of windows are tailored to particular views and to reveal internal spaces.

Our design process is akin to scenography, cutting together sensory and spatial experiences to frame the theatre of inhabitation within. The spatial journey through the house from arrival to view is choreographed to increase anticipation before reaching the main living space. As you step beneath a cantilevered study into a dramatic vertical entry space, you become acutely aware of a number of twists and folds along its length that make the transformation into horizontal living space. The main window aperture matches the cinematic proportions of the ocean view.

  • Location Fairhaven, Victoria
  • Distance from JWA 108km
  • Procurement Private commission
  • Project Duration 2007 – 2012
  • Floor Levels 3
  • Footprint 202 sqm
  • Floor Area 430 sqm
  • Site Area 1,464 sqm
  • Sustainability 6 Star (Residential)
  • Selected Awards
  • Robin Boyd Award for Residential Architecture - Houses, AIA National Architecture Awards 2013
  • New Award for Residential Architecture, AIA Victoria 2013
Thank you for registering

Subscribe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

By choosing 'submit' you accept the terms of our privacy policy

Thank You

Your subscription has been successful