• Search

An apartment on the fifty-sixth floor is like a theatre box from which to view the city.

Completely re-planned to accommodate a couple with a growing family, spaces for family engagement are balanced with others for retreat within a small footprint.

A series of devices for dividing space, some fabric with others more deliberately sliding or hinged panels, allow for separation of the living spaces. A central amenity core is the main fixed element with perimeter navigation that peels off into habitable rooms.

A continuous vertical texture is applied to many materials and envelopes the interior – customised oak timber wall panelling, sheer fabric curtains and upholstered furniture. Realising this aspect required a collaboration with remarkably skilled makers. Traditional timber turning crafted the timber panelling. The folded brass kitchen shelves were developed alongside an octogenarian metal fabricator. The upholsterer wrapped leather around steel shelves, curved drawer fronts and bedhead panels.

The custom timber dining table with recessed orbiting vessels reflects the clients’ different but overlapping trajectories.

  • Location Melbourne CBD
  • Project Duration 2013 – 2016
  • Floor Area 200 sqm
  • Selected Awards
  • Commendation for Residential Design, Australian Interior Design Awards 2017
  • Highly Commended for Residential Single, IDEA Interior Design Excellence Awards 2017
Thank you for registering

Subscribe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

By choosing 'submit' you accept the terms of our privacy policy

Thank You

Your subscription has been successful