• Search

This is our first building project emanating from our completed two campus master plan for The Geelong College.

The purpose of the 30-year strategic study was to bring the College’s facilities into the 21st century for student learning and well-beingA new and expanded junior school and early learning centre will be built around the existing Campbell House classrooms.

The design draws upon the school’s pedagogies inspired in approach by the Reggio Emilia philosophy. A critical aspect of the approach considers the environment to be “the third teacher”.The planning is closely linked to the landscapes of the site. The new school buildings are shaped to provide the optimal amenity and aspect for the learning ateliersA zig zag plan form brings south light into all the learning environments and provides long views across the playing fieldsThe form retains the existing site trees, and promotes natural cross ventilation of the spaces.

The existing courtyards will be amplified by creating a performing arts precinct around themExisting standalone classroom pavilions will be readapted into music and drama studios and a new multi-purpose room will allow the whole school to gatherThe plan is zoned creating year level communities, each with its own identity. Each are linked together by a continuous verandah, promoting outdoor spaces for learning and social play.

  • Client The Geelong College
  • Location Newtown, Victoria
  • Project Duration 2017 – 2020
  • Floor Area 5,400 sqm

Location

Thank you for registering

Subscribe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

By choosing 'submit' you accept the terms of our privacy policy

Thank You

Your subscription has been successful