• Search

This scalloped residential development has been influenced by its immediate context and inspired by the silos that once dominated Collingwood’s skyline.

The form of the tower is the negative mould of a silo, concave rather than convex, absorbing the stories and history of its locale. The resident's experience of the balconies which draw upon this form is influenced by their position and the time of day. The sweeping curves push out and pull back, provide shade and frame a view.

At the base of the tower is the original brickwork of a 1920’s art deco style brick warehouse. The existing brick walls are extended upon, thickened to frame new openings, and stretched to encompass the full perimeter of the site. By allowing the context to spark ideas for this project, this post-industrial suburb is re-imagined whilst remaining connected to its history.

  • Client CBUS Propoerty
  • Location Collingwood, Melbourne
  • Procurement Design and Construct
  • Project Duration 2014 – 2018
  • Floor Levels 14
  • Floor Area 12, 295 sqm
  • Site Area 2000 sqm
  • Sustainability 6.4 Stars STEPS V5 Report

Location

Thank you for registering

Subscribe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

By choosing 'submit' you accept the terms of our privacy policy

Thank You

Your subscription has been successful