• Search

This active learning centre engages with a diversity of educational modes and resources. The building acknowledges and extends the boundaries of our previous work on this campus, whilst strengthening the university's relationship to the city and the urban surrounds.

Wrapping around a central courtyard as the green common, this building incorporates a diverse spectrum of teaching and learning spaces, library, student and staff services.

The central courtyard, with its open air cinema screen, green public area and an established tree, works to reinforce the urban character of the campus. The community of learning and theatre of student activity animates all levels of this building.

  • Project Team JWA in collaboration with Phillips Pilkington Architects, in consultantation witJWA in collaboration with Phillips Pilkington Architects, in consultantation with Wilson Architects for learning spaces
  • Client University of South Australia
  • Location Adelaide, South Australia
  • Project Duration 2009 – 2014
  • Floor Area 13,190 sqm
  • Floor Levels 7 + Plant Room Level
  • Sustainability Rating 5 Star Green Star – Education Design (v1)
  • Selected Awards
  • Derrick Kendrick Award for Sustainable Architecture, AIA South Australia 2015
  • Educational Architecture Prize, AIA South Australia 2015
  • Commendation for Educational Architecture, AIA National Awards 2015

At the scale of the student and academic, we provide a range of differing places and enclosures that facilitates these different modes of learning. The contemporary learning narrative includes books and small-scale study areas, digital and virtual resources as well as more collaborative and social learning environments.

Spaces and experiences shift in orientation and scale, becoming less inwardly focussed as they progress up through the building and more aligned to the world beyond.

 

Location

Thank you for registering

Subscribe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

By choosing 'submit' you accept the terms of our privacy policy

Thank You

Your subscription has been successful