• Search

This landmark campus building and surrounds represents the physical and philosophical centre of a significant research hub. The intent of the M² building is to underpin and propel a nexus between learning, research and industry well into the future. The Plasso is a unique and complementary landscaped area that strongly integrates the building into the fabric of the campus.

The building promotes constant knowledge transfer with a range of spaces where a diverse group of industry representatives and researchers can come together both in small collaborative settings, and in a large theatre setting for optimum engagement. 
 
There is a range of laboratory facilities in a unique combination with a series of experiential learning spaces. A Cell Therapy Suite is certified by the Therapeutic Goods Association.

Laboratories and supporting offices are housed within a precast concrete shell, layered to suggest the geological layering below the earth’s surface where much of the research of the university is focused. An overhanging grid of timber battens provide shade to cafe below and informal study space above.

  • Project Team JWA in association with Swanbury Penglase Architects
  • Client University of South Australia
  • Location Mawson Lakes, South Australia
  • Procurement Expression of Interest
  • Project Duration 2009 – 2011
  • Floor Levels 5
  • Site Area 5180 sqm
  • Floor Area 7,300 sqm
  • Sustainability 5 Star Green Star as Built & Design rating
  • Selected Awards
  • Jack McConnell Award for Public Architecture, AIA South Australia 2012

Location

Thank you for registering

Subscribe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

By choosing 'submit' you accept the terms of our privacy policy

Thank You

Your subscription has been successful