• Search

This conservatorium will celebrate the activities of music rehearsal and practice – it will be the green room of Melbourne's arts precinct.

Outwardly focused and inviting, the MCM aims to balance the singular concentration required of students with the camaraderie of engaging with others. The building makes a place to rub shoulders with fellow music students, and the artistic milieu of the wider campus and precinct.

Multiple vantage points in the new MCM allow for appreciating the inner workings of music education. The learning and rehearsal spaces, both small and large, are interspersed with bell-shaped portholes, hinged panels and disguised windows that generously exhibit the activity within. A large oculus window into the ground floor orchestral rehearsal space unlocks the traditional vault of music education to reveal its inner realm.

  • Client University of Melbourne, Victorian College of the Arts
  • Location Southbank, Melbourne
  • Distance from JWA 2.5km
  • Project Duration 2015 – 2018
  • Floor Levels 8
  • Floor Area 6,550 sqm
  • Sustainability 5 Star Green Star Design and As-Built v1.1

 

Location

Subscribe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

By choosing 'submit' you accept the terms of our privacy policy

Thank You

Your subscription has been successful